Dit is een heerlijk recept om je bloemkool net even wat meer smaak te geven. Ik kook graag met verse kruiden en de combinatie van bloemkool en tijm vind ik echt té lekker. Heb je geen verse kruiden, dan kun je ook gedroogde kruiden gebruiken.
Het is erg lekker in een salade met bijvoorbeeld zoete aardappel en rucola maar het kan ook heel goed als bijgerecht. Zowel koud als warm heel lekker. Garneer met bijvoorbeeld wat sesamzaadjes of dun gesneden lente-ui. Jammie!
Benodigdheden:
1 bloemkool
4 eetlepels extra vierge olijfolie
Paar takjes verse tijm (of 1 volle eetlepel gedroogde tijm)
Citroen(sap)
knoflook
Peper en zout
Zo maak je het:
De dressing:
Snijd de knoflook heel fijn.
Rits de blaadjes tijm van de takjes.
Stop de olie, tijm en knoflook bij elkaar in een schaaltje en laat minimaal 15 minuten intrekken.
De bloemkool:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak kleine roosjes van de bloemkool.
Plaats de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de zelfgemaakte dressing.
Voeg naar behoefte wat peper en zout toe.
Rooster de groenten +/- 20 minuten in de oven. Halverwege wat hutselen. Let op dat de randjes van de bloemkool niet teveel aanbranden.
Leg de bloemkool in schaal en besprenkel met een paar druppeltjes citroensap. Voeg optioneel wat sesamzaadjes en/of fijngesneden lente-ui toe.
Comments